150 nieuwe medewerkers bij Volvo Car Gent

DSC_0921

Op 11 augustus ging Volvo Car Gent na een zomervakantie van drie weken weer aan de slag. De Zweedse autobouwer verwelkomde ruim 150 nieuwe medewerkers. Deze krachten kwamen over van Johnson Controls in Assenede.
Enkele maanden geleden nam Volvo de assemblage van de dakbekleding en de tunnelconsole van Johnson Controls Interior over.

Extra vrouwen in mannenwereld
De meeste nieuwelingen zijn vrouwen. De nieuwe werkvloer wordt voor hen eventjes wennen, want Volvo is hoofdzakelijk een mannenwereld.
In de weken vóór de vakantie hebben de nieuwe werknemers hun nieuwe werkplek bezocht. Zij kregen een introductiesessie van twee dagen. Ze kregen uitleg over de werkcultuur, werkorganisatie, kwaliteit en veiligheid. Velen onder hen konden met het oog op een vlotte productiestart bovendien al uitvoerig proefdraaien.

4 miljoen euro in nieuwe spuitrobots
Traditiegetrouw werden er tijdens de vakantie tal van onderhouds- en verfraaiingswerken uitgevoerd. Zo werden er verschillende spuitrobots vervangen. Hiervoor werd vier miljoen euro geïnvesteerd. Verder werd de Eindassemblage heringericht en uitgebreid om de kwaliteit en de efficiëntie in deze afdeling nog op te krikken.

22 miljoen investeren in 2014
Dit jaar zal Volvo ongeveer 22 miljoen investeren in zijn Gentse fabriek. De investeringen lopen over verschillende jaren en worden in 2019 afgerond.
Tegen dan zal Volvo Cars 60 miljoen euro geïnvesteerd hebben in de vernieuwing van de spuitrobots.

Opnieuw productierecord
Volvo Car Gent bereidt zich voor op een hectische tweede jaarhelft. Tussen januari en juli van dit jaar steeg de productie met 9%. Als de sterke verkoop aanhoudt, maakt de directie zich sterk dat er in 2014 weer een  productierecord sneuvelt.