Belgische ingenieursstudenten in internationale “Formula Student competition”

Formula Electric Belgium

Formula Electric Belgium is een team ingenieursstudenten van de KU Leuven en de Thomas More hogeschool, dat elk jaar deelneemt aan de internationale Formula Student competition. Tijdens deze competitie komen ingenieursstudenten van over de hele wereld samen om het tegen elkaar op te nemen met hun zelfgebouwde elektrische racewagen. Bij de bouw van de wagens ligt de focus steeds op innovatie en duurzaamheid. Door de combinatie van de recentste technologieën met de creatieve passie van de studenten is Formula Electric Belgium er het afgelopen jaar in geslaagd om de snelst accelererende wagen van België te ontwikkelen.

In de zomer van 2016 wil het team opnieuw deelnemen aan 3 competities, waaronder het wereldkampioenschap in Hockenheim (Duitsland). De wagen voor die races zullen de studenten het komende academiejaar bouwen en ze zullen daarbij streven naar nog een beter resultaat dan de vorige jaren. Steeds hebben ze het motto “Green innovation meets perfomance” in gedachten.

Zet uw bedrijf in de kijker !

Dit alles kunnen ze echter niet alleen! Het project steunt op de samenwerking tussen de studenten en de industriële partners. De goede samenwerkingen uit het verleden moedigen hen aan om blijvend te zoeken naar interessante bedrijven waarmee ze samen dit project tot een succes kunnen maken.

Voor de deelnemende partners is er ook een duidelijke meerwaarde die zich kan manifesteren onder verschillende vormen. Door doorlopende en exclusieve promoties wordt uw bedrijf in de kijker gezet doorheen het jaar en op belangrijke automotive events, waar hun wagen geregeld te gast is. Een groot partnernetwerk brengt u dichter bij collega’s uit de industrie. De elektrische racewagen kan bovendien dienen als demonstratieplatform voor nieuwe technologieën.

Meer info vindt u op de website www.formulaelectric.be.

Een uitgebreid overzicht van de beschikbare partnerformules vindt u in het partnerdossier