DAF Trucks investeert 100 miljoen euro in Westerlo

DAF president-directeur Harrie Schippers en Vlaams minister voor Economie Philippe Muyters onthullen de plannen voor een nieuwe cabinelakstraat in Westerlo.

DAF Trucks investeert 100 miljoen euro in een 25.000 m² grote lakstraat voor zijn cabinefabriek in het Belgische Westerlo. De eerste cabines zullen deze nieuwe, state-of-the art lakstraat in de eerste helft van 2017 verlaten.

In de DAF Trucks-fabriek in Westerlo worden zo’n 500 assen en 200 cabines per dag gemaakt, bestemd voor de zware en middelzware trucks die in Eindhoven en het Britse Leyland van de band komen.

De nieuwe lakstraat wordt 144 meter lang, 58 meter breed en 26 meter hoog en beslaat drie verdiepingen. Ze zal de modernste ter wereld zijn en o.a. gebruikmaken van ultramoderne lakrobots met zogeheten ‘spuitbellen’. Die draaien met maar liefst 50.000t/min rond voor de allerhoogste kwaliteit, maximale efficiency en minder verbruik van lakken en oplosmiddelen.

DAF Trucks lichtte zijn investeringsplannen toe op 1 september jl., tijdens een werkbezoek van minister voor Werk, Economie, Innovatie en Sport, Philippe Muyters. Die noemde DAF Trucks “een schoolvoorbeeld van hoe succesvol de maakindustrie in Vlaanderen kan zijn … door voortdurend te investeren in het verder verhogen van de kwaliteit en efficiency en – zeker zo belangrijk – in innovatie.”

DAF president-directeur Harrie Schippers: “De nieuwe lakstraat is noodzakelijk om onze plannen te verwezenlijken om zowel binnen als buiten Europa verder te groeien. Deze investering van 100 miljoen euro is natuurlijk ook goed nieuws voor de meer dan 2.000 DAF-medewerkers in Westerlo. DAF toont daarmee immers het vertrouwen in de toekomst van zijn fabriek in België.”