DAF werft 400 mensen extra aan

Marc Beets DAF DSC_1300_1

De Nederlandse truckbouwer DAF gaat de productie van vrachtwagens verder opschroeven. Vanaf 1 juni rollen er dagelijks 174 vrachtwagens van de lopende band in plaats van 140 nu. De nieuwe productieverhoging zorgt in de fabrieken in Eindhoven en Westerlo voor 240 extra banen.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad en wordt bevestigd door een woordvoerder van het bedrijf.

In een uitgebreid interview voor BeAutomotive dat volgende week op dit platform verschijnt gaat fabrieksdirecteur van DAF Westerlo verder in op deze groei.

DAF investeert 220 miljoen euro in Westerlo

Over vijf jaar investeert DAF 220 miljoen euro in Westerlo. “We hebben de afgelopen 3 jaar 120 miljoen euro geïnvesteerd in de fabriek om assen en vrachtwagencabines te produceren”, zegt Marc Beets. “De komende 2 jaar investeren we 100 miljoen euro in de nieuwe lakstraat.”

Marc Beets geeft hiermee ook aan dat DAF zich sterker verankerd in België: “De huidige lakstraat heeft 30 jaar achter de rug. Met de nieuwe kunnen we ook 30 jaar verder. Ze zal technologisch ver boven de huidige staan, state-of-the-art zijn met betere kwaliteit van lak, milieuvriendelijker en met de helft grotere capaciteit. Begin 2017 kunnen we de eerste cabine lakken. Dit betekent een nog betere verankering in de Kempen.”

Productieverhoging in 2 stappen

De productieverhoging naar 174 vrachtwagens gebeurt in twee stappen, aldus DAF-woordvoerder Rob Appels aan Belga. In maart kondigde het bedrijf al aan dat de productie vanaf 20 april wordt opgetrokken van 140 vrachtwagens naar 156 vrachtwagens per dag. Daarvoor zijn 160 extra medewerkers nodig.

Vanaf 1 juni wordt de productie nog eens opgetrokken, van 156 naar 174 vrachtwagens per dag. Daarvoor zijn bijkomend 400 extra mensen nodig. 

400 extra banen voor hogere productie

Alles samen zijn dus vierhonderd extra banen nodig voor de hogere DAF-productie. Hoeveel bijkomend personeel precies in Eindhoven en

Westerlo aan de slag gaat, is volgens de woordvoerder niet meteen duidelijk.

De reden voor de productieverhoging, aldus het bedrijf, is de aantrekkende economie in Europa. “Dat betekent meer vraag naar transport en dus naar vrachtwagens. Bovendien doen onze vernieuwde modellen het erg goed”, verduidelijkt de woordvoerder.