Handvol primeurs van VDL en Van Hool op Busworld

VDL-Citea-Electric_web

De twee Belgische busbouwers, VDL Bus & Coach en Van Hool, toonden samen een handvol primeurs op Busworld in Kortrijk, ’s werelds belangrijkste hoogmis in de bus- en coachindustrie.

Uitgebreid gamma van VDL

VDL Bus & Coach toonde de uitbreiding van de Futura range met de Futura FMD2, een multi inzetbaar voertuig dat maximaal profiteert van de door VDL gehanteerde modulaire bouwwijze en alle daarbij behorende voordelen. Daarenboven telt de Citea range 2 nieuwe modellen. Van de Citea SLFA, een gelede stads- en streekbus met lengtes van 18 en 18,75 meter, werd de 18 meter variant voor het eerst aan het publiek getoond. De Citea MLE (Midi Low Entry), is een nieuw model voor het openbaar vervoer segment van midibussen met lengtes van 8,8 tot 10,8 meter.

Nieuwe motoren bij Van Hool

Van Hool presenteerde een compleet TX-gamma uitgerust met de milieuvriendelijkere Euro6-motoren. In november van dit jaar wordt de eerste TX op de Noord-Amerikaanse markt geïntroduceerd, samen met de voorstelling van de nieuwe Commuter, de CX, eveneens voor Noord-Amerika bestemd.

Op het vlak van openbaar vervoer stelde Van Hool de nieuwe A308-E voor: een volledig elektrische stadsbus die inductief en conductief geladen kan worden. Vanaf de lente van 2014 zullen ze in Brugge de dienst uitmaken.

De nieuwe stadsbus Equi.City met tramlook werd uitgebreid bekroond in de aanloop van Busworld. Van Hool ontving voor dit model de Grand Award Bus, Bus Comfort Label en het Design Label.