ON Semiconductor searches fab operator

ON

COMPANY DESCRIPTION

ON Semiconductor (Nasdaq: ON) is een toonaangevende leverancier van hoogwaardige silicium oplossingen voor energie-efficiënte electronica. Het bedrijf heeft een breed portfolio van vermogen- en signaalbeheer, logics en discretes, en chips op maat van de klant zodat de klant op een efficiënte manier zijn ontwerpen kan bekomen binnen verschillende sectoren (auto, communicatie, computer, consument, industrieel, LED verlichting, medisch, militair/ruimtevaart en vermogentoepassingen). ON Semiconductor beschikt over een enorme toeleveringsketen, met een netwerk van productiefaciliteiten, verkoopskantoren en design centers in belangrijke markten over Noord-Amerika, Europa en Azië. Wereldwijd werken er ongeveer 30,000 werknemers bij ON Semiconductor. Het hoofdkwartier ligt in Phoenix, Arizona en daarnaast zijn er vele productiefaciliteiten, R&D centers en verkoopskantoren verspreid over de hele wereld. ON Semiconductor voert een Gelijke Kansen Beleid. Bij het evalueren van kandidaten maken we geen onderscheid op basis van geslacht, ras, etniciteit, religie, leeftijd, burgerlijke staat, nationale origine, politieke voorkeur, seksuele geaardheid, gender identiteit, lidmaatschap van verenigingen, handicap of lidmaatschap van een maatschappelijke minderheid. Bezoek www.onsemi.be

WE OFFER

Voor alle startende operatoren voorzien we een interne opleiding. Daarna wordt er een persoonlijke mentor toegewezen die instaat voor on-the-job training. Omwille van het volcontinu systeem, werken de operatoren gemiddeld 21 dagen op 5 weken en werken ze 32 uren per week. Er is geen collectieve sluiting, dus verlof is vrij te regelen in overleg met de collega’s. Voor, na of tijdens de shift, kan men terecht in het bedrijfsrestaurant of in de restroom. Het salaris wordt bepaald volgens een matrix, waarbij het loon elk jaar stijgt. Bovenop het basis salaris, komt een gemiddelde ploegenpremie van ongeveer 40%. Daarnaast biedt ON Semiconductor een pakket extralegale voordelen zoals maaltijd- en ecocheques, , hospitalisatie- en groepsverzekering, internet- en GSM-abonnement en supplementaire vakantiedagen.

JOB DESCRIPTION

Onze operatoren worden tewerkgesteld in de cleanroom (Fab) en zijn verantwoordelijk voor de planning en het bedienen van een twintigtal toestellen. Om de cleanroom te betreden moeten de operatoren zichzelf volledig inpakken in een cleanroompak. Het productiemateriaal zijn wafers waarop de chips gebouwd worden. De wafers die bewerkt moeten worden, zitten in een box die telkens in een toestel moet geplaatst worden. De operator geeft via de computer een commando door aan het toestel waardoor het productieproces gestart wordt. Aan de hand van lichtcodes boven de toestellen kan de operator zien welke bewerkingen reeds afgerond zijn en aan welke toestellen een actie vereist is. Het productiemateriaal heeft een hoge waarde en dient dus met de nodige aandacht en voorzichtigheid behandeld te worden. Een operator werkt telkens in één specifieke ‘area’ van de Fab, waarbij toestel per toestel wordt aangeleerd. Doorgroeien is mogelijk door ook andere toestellen onder de knie te krijgen en zo breder inzetbaar te zijn in de productieruimte. Op termijn kan men van beginnende operator doorgroeien tot advanced operator en later tot senior operator en mentor. Binnen een ploeg werken operatoren samen in zelfsturende teams. Dit houdt in dat zij zelfstandig het werk organiseren, rekening houdend met pauzes en verlof.

PROFILE

Om aan de slag te kunnen als operator bij ON Semiconductor, is het bezitten van een diploma secundair onderwijs een minimum vereiste. Onze operatoren hebben echter verschillende achtergronden en sommigen volgden ook hogere studies. De Fab draait volcontinu, dit wil zeggen dat alle operatoren in een vijf ploegenstelsel werken. Dit vraagt de nodige flexibiliteit van onze medewerkers. Gezien de grote mate van zelfstandigheid in deze job, verwachten we dat een operator over een groot organisatie- en verantwoordelijkheidsgevoel beschikt. De productieruimte is een omgeving met strikte regels, maar er is ruimte voor eigen inbreng.

CONTACT

jobs.be@onsemi.com

 

ON Semiconductor

Westerring 15, 9700 Oudenaarde