Lanxess investeert 75 miljoen euro in Antwerpen

GZYPHl9nL19WpJGYNQJckX17XUYLlMfk6jhEZo5oHqY

In Lillo, in de Antwerpse haven, is de speciaalchemiegroep Lanxess ingetrokken in zijn nieuwe fabriek voor de polymerisatie van hightech-plastics.

Het bedrijf investeert 75 miljoen euro. Zo kan het 90.000 ton kunststoffen produceren en vooral de auto-industrie helpen bij de productie van lichtere wagens.

Auto’s 10 tot 50% lichter

De innovatieve hightech-plastics van de business unit High Performance Materials (HPM) zijn gegeerd in tal van sectoren, onder andere in de elektro- en elektronica-industrie. De auto-industrie is hun grootste klant.

Die bouwt er lichte kunststofonderdelen mee om haar metalen onderdelen te vervangen. Zo wordt het gewicht van de auto’s met 10 tot 50% verminderd. Dat drukt dan weer het brandstofverbruik en de uitstoot van de auto’s, maar ook de productie- en montagekosten.

Kunststoffen van Lanxess vind je onder andere terug in motoren, deurstructuren en dwarsdragers voor stuurcabines.

Antwerpen is hoeksteen voor Lanxess

De nieuwe fabriek staat net naast de caprolactaminstallatie in Lillo. Deze caprolactam is het belangrijkste halffabricaat voor de vervaardiging van kunststoffen.

Dankzij de nieuwe fabriek kan Lanxess zelf intern meer caprolactam verwerken voor het wereldwijde netwerk. Het bedrijf produceert in de Antwerpse haven, in Kallo, trouwens ook glasvezel als versterking voor kunststoffen.

1.300 medewerkers in België

De business unit HPM behoort tot het segment Performance Polymers. Dat realiseerde in het boekjaar 2013 wereldwijd een omzet van 4,5 miljard euro. Met zijn 52 productie-eenheden, waarvan 4 in België, bekleedt Lanxess internationaal een leidersplaats in de speciaalchemie.

België is met zowat 1.300 werknemers het tweede belangrijkste productieland van de groep.

Lees hier het volledige persbericht

www.lanxess.com