Metrobus Van Hool biedt ecologisch antwoord op verkeersproblemen in Brussel.

exquicitymettis

De Vlaamse partij Groen pleitte in maart voor de invoering op korte termijn van metrobussen in Brussel. Dat zijn bussen die als aanvulling van het bestaande netwerk aan een hoge frequentie in een eigen bedding kunnen rijden. De bekende fabrikant van autobussen Van Hool pikte daar gezwind op in. De plannen voor zo’n metrobus liggen al een tijdje klaar in de lade in Koningshooikt.

De Exqui.City: budget- en milieuvriendelijk.

“Onze ervaring toont dat het concept met metrobussen een zeer efficiënte manier is om met een afgebakend budget een betrouwbaar en ecologisch vervoersnetwerk uit te bouwen”, zegt Geert Van Hecke van Van Hool.

De constructeur ontwikkelde daarom de Exqui.City, een geleed type van 24 meter dat aangedreven kan worden door verschillende hybride technologieën.

Bus met metrokwaliteit snel inzetbaar.

“Nog een belangrijk voordeel van zo’n bus met metrokwaliteit is dat hij zeer snel in de straten van de 19 Brusselse gemeenten kan worden ingezet,” vervolgt Geert Van Hecke. “Enerzijds door de flexibiliteit van de bus zelf en anderzijds door de beperktere investeringen. Infrastructuur als rails en bovenleidingen zijn immers niet nodig.”

Als het van de constructeur afhangt hoeft het metrobussysteem niet lang op zich te laten wachten.