Option gaat strategisch partnership aan rond connected car

thumbnail

De connected car vormt voor Option uit Leuven een steeds belangrijker project. Dankzij een nieuw partnership met het Amerikaanse bedrijf Danlaw versterkt het zijn ingeneering capaciteiten in dit automotive domein fors.

Option en Danlaw gaan een partnership aan waarbij Danlaw 10 miljoen euro investeert in het bedrijf uit Leuven. Danlaw is een wereldwijde aanbieder van telematica en connected vehicle oplossingen.

In het persbericht spreekt Option van een ‘mijlpaal’. “In ons samenwerkingsmodel bundelen onze bedrijven de krachten om elkaars sterkten aan te vullen. Zo kunnen we tot baanbrekende oplossingen komen.”

Connected car steeds belangrijker

Option heeft zich de laatste jaren gespecialiseerd in cloudoplossingen en het ‘Internet der Dingen’. De connected car past perfect in dit plaatje. Deze zomer tekende Option een groot contract. Option ontwikkelt systeem voor zelfdiagnose in auto’s

(http://buff.ly/1Oze5zQ), schreef BeAutomotive toen. Het diagnosesysteem kan namelijk het rijgedrag van chauffeurs controleren en geeft de wagen de mogelijkheid een zelfdiagnose uit te voeren.

Innovatie in Internet der Dingen

Radju Dandu, oprichter en CEO van Danlaw en Jan Callewaert, oprichter en uitvoerend voorzitter van Option zijn tevreden met de overeenkomst. “Onze beide bedrijven dragen creativiteit en ‘excellence’ hoog in het vaandel”, zegt Callewaert. “We kijken er naar uit onze technische expertise met hen te kunnen delen om op die manier de weg te effenen voor innovaties in de markt van het Internet der Dingen.”

Dandu benadrukt de “talrijke opportuniteiten om ons groeitraject te verbeteren door geïntegreerde oplossingen aan te bieden die steunen op Option’s sterke design- en engineeringsmogelijkheden. Hierdoor kunnen we een robuuster geheel van oplossingen voor de Connected Car en IoT leveren.”

Snelgroeiend bedrijf met 300 ingenieurs

Danlaw is een snelgroeiend bedrijf met meer dan 31 jaar ervaring in electronica voor genetwerkte voertuigen, telematica en infotainment systemen. De meer dan 300 ingenieurs van het bedrijf bedenken oplossingen voor OEM’s en Tier-1 componenten leveranciers. Het bedrijf zou de nr 1 telematica leverancier zijn voor on board diagnostics (OBD)-toestellen in Noord Amerika.

Option stelt een 80-tal mensen te werk, vooral ingenieurs. Het heeft zijn hoofdkwartier in Leuven. En kantoren in Europa, de VS, China, Japan en Australië.

 

Lees hier het uitgebreide persbericht (http://www.option.com/about/)