Robert Bosch Produktie blijft investeren

UZ2Z9627KL_w734

Door de toenemende concurrentie komen de prijzen van conventionele wisbladen en –armen voor voertuigen steeds meer onder druk te staan. Ook de wereldleider in de sector, Robert Bosch Produktie uit Tienen, ontsnapt niet aan die evolutie.

Daarom wil deze Belgische vestiging van de Electrical Drives en Automotive Aftermarket van de Bosch Groep reorganiseren, maar tegelijkertijd ook blijven investeren.

13 miljoen investeren

“We moeten onze productie absoluut efficiënter maken”, licht Adam Willmott, plant manager van Bosch in Tienen, toe. “Dat doen we enerzijds door onze investeringen, zo’n 13 miljoen euro sinds het begin van 2012, onverdroten verder te zetten. Ik denk hierbij aan assemblagelijnen voor de nieuwe generatie wisbladen, de productie van de huidige generatie wisarmen en de verbetering van het extrusieproces van de rubber.”

Meer automatisering en rentabiliteit

“Parallel met die investeringen zullen we gaandeweg onze werkprocessen afslanken en ons productieproces automatiseren en flexibiliseren”, vervolgt Willmott. “Bovendien zullen we de productie van de conventionele wisbladen in Tienen gradueel afbouwen, want die zijn niet meer competitief.”

Tienen behoudt zijn sleutelpositie

Bij Bosch in Tienen werken 800 arbeiders en 400 bedienden. Zij produceren dagelijks 300.000 wisbladen en wisarmen voor zowel originele uitrusting als de aftermarket.

De fabriek is bovendien een lead plant en competentiecentrum dat andere Bosch-fabrieken ondersteunt.

Met haar reorganisatie- en investeringspolitiek stelt de Tiense vestiging haar positie binnen de groep veilig en neemt ze een wissel op een duurzame toekomst.