Tegen 2020 verdubbelt Tremec internationaal zijn omzet

image003

Bij Tremec in België worden manuele en gerobotiseerde versnellingsbakken voor sportwagens ontwikkeld en geproduceerd.  Ze zien de toekomst van hun bedrijf rooskleurig in.

De groeiprognoses, gebaseerd op het huidige orderboekje, zouden hier ruimte scheppen voor nog meer aanwervingen.

Groeien met factor 8 tot 10

“Tegen 2020 voorzien wij internationaal een verdubbeling van de omzet“, zegt Hendrik Pecceu, managing director Belgium en director global engineering van Tremec.

“In Europa betekent dat een groei met factor 8 tot 10. Dat veronderstelt voor België dat wij oplossingen moeten vinden voor onze loonhandicap  onder meer door doorgedreven automatisatie.”

“Wij zoeken nu ingenieurs die in mechatronics en mechanical design thuis zijn én over een grondige theoretische bagage beschikken.”

Aanwerven, verhuizen en uitbreiden

Naast het aanwerven van ingenieurs, plant Tremec nog andere stappen om deze groei op te vangen.

Het bedrijf zegt te verhuizen naar een ruimere locatie. Vervolgens, wellicht in 2016 wordt ook de productieafdeling uitgebreid. “Daarvoor zullen we ook andere profielen aanwerven, waaronder minder hooggeschoold personeel”, voorziet Pecceu.

Gepast reageren op concrete vraag

Tremec drijft de markt niet, maar reageert op een vraag van de autofabrikanten of hun toeleveranciers. Het bedrijf bedenkt oplossingen op maat, alleen of in nauwe samenwerking met de klant.

10% van de activiteiten bestaat uit basisonderzoek, om voor te blijven op de concurrentie, bijvoorbeeld door het aansturen van de koppeling nog sneller en nog nauwkeuriger te maken.

Vrachtwagens met lager brandstofverbruik

“Ook voor trucks automatiseren wij de versnellingsbakken”, zegt Hendrik Pecceu.

“Dat houdt in dat we de combinatie van motor en versnellingsbak intelligenter maken. Zo wordt het rendement van de vrachtwagen, gesteund door de GPS technologie, groter en het brandstofverbruik kleiner.”