V40 verzekert toekomst Volvo Cars Gent tot 2025

exterior_large_14

Volvo Cars in Gent kreeg onlangs vanuit Zweden de verzekering dat de fabriek ook de nieuwe generatie van de V40 mag bouwen.
Goed nieuws voor de werkgelegenheid in deze fabriek, die één van de twee grootste van de Volvo Car Group in Europa is.

Bijna de helft is een V40

In een interview met De Tijd bevestigde CEO Håkan Samuelsson van Volvo Cars dat Gent ook de komende V40 bouwt. Dat zal op het nieuwe CMA-platform gebeuren.
De V40 speelt een sleutelrol in het bestaan van de Gentse Volvo-fabriek en haar 5.000 werknemers. De huidige V40 is sinds mei 2012 op de markt en zou tegen 2018 vernieuwd worden. Dit jaar is bijna de helft van de 260.000 auto’s die Volvo Cars in Gent produceert een V40 of een V40 Cross Country. Verwacht wordt dat het productievolume van 2013 wordt gehandhaafd.

De eerste in eigen regie

Volvo wil de komende drie tot vier jaar alle bestaande modellen vervangen. Ze zullen de eerste zijn die sinds de verkoop van het automerk door Ford aan het Chinese Geely in eigen regie worden gebouwd.
Of de opvolgers van de S60 en XC60 ook in Gent zullen geproduceerd worden staat nog niet vast. “We hebben eigenlijk nog niet beslist waar we welk model bouwen”, zegt Samuelsson.

Overheid werkt aan de loonkost

In hetzelfde interview kaart Samuelsson het probleem van de hoge loonkosten aan in België.
Daarover zegt Gedelegeerd bestuurder van Volvo Cars Gent, Eric Van Landeghem: “De inspanningen van de federale en Vlaamse overheid om de loonkosten te verlagen zijn een positieve eerste stap. We rekenen erop dat ze verder blijven werken in deze richting.”

http://www.volvocars.com/nl-be/all-cars/volvo-v40/pages/the-gallery.aspx