Van Hool levert 100 containerchassis aan ECS European Containers

foto ECS
ECS European Containers viert ingebruikname van 1.000ste Van Hool-oplegger.

Koningshooikt – Van Hool, constructeur van bussen, autocars en industriële voertuigen, heeft een order voor 100 containerchassis genoteerd bij ECS European Containers, de internationale transportgroep uit Zeebrugge. De overeenkomst werd gesloten naar aanleiding van de ingebruikname van de 1000ste Van Hool-oplegger bij ECS European Containers.

ECS European Containers is een 45 ‘intermodale logistieke operator, gespecialiseerd in het vervoer tussen het Verenigd Koninkrijk en Ierland en het vasteland van Europa. ECS European Containers opereert vanuit Zeebrugge, hun hub in het Nederlandse Venlo en heeft kantoren in Duitsland, Polen, Italië, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Ierland.De groep realiseerde in 2013 een omzet van € 260 000 000.

De groep is aan een opmars bezig in de Europese vervoerderswereld met haar 5000 stuks 45’ highcube containers, 1000 temperatuur gecontroleerde containers en een 1000 containerchassis’. En de ambities zijn in stijgende lijn. In dit kader leverde Van Hool reeds 1000 containerchassis voor 40’-45’. Het chassis werd in onderling overleg speciaal geconcipieerd voor het harde dagelijkse werk van de ECS groep. Zo werd onder andere geopteerd voor de volledige warme galvanisatie van het gelaste frame. Deze unieke Van Hool methode biedt voor ECS extreme voordelen inzake corrosie bestendigheid en verlengt bijgevolg de levensduur van de voertuigen.

Verantwoordelijk voor het onderhoud van trekkers en opleggers bij ECS, Dhr. Marc Lanckriet: “Onze chassis’ zien bijzonder af. De keuze voor Van Hool werd gemaakt na een grondige evaluatie.  Zij maken een uiterst betrouwbare constructie die bestand is tegen de harde omstandigheden waar onze chassis’ elke dag aan bloot gesteld worden. De complete galvanisatie is voor ons een bijzonder groot voordeel. We merken dat de zilte zeelucht, het zout op de winterwegen en veel zepen elk type verf ooit genadeloos aantasten. Van Hool’s oplossing zorgt ervoor dat onze chassis’ niet het minste teken van corrosie vertonen. Dit in combinatie met de oerdegelijke constructie geeft ons enkel voordelen. Chassis’ die stilstaan wegens technische problemen willen we niet.”

./..

Pieter Balcaen (CEO van de ECS Group) : “Onze missie is ‘creating sustainable reliable logistics’ en daar past dit unieke chassis perfect in.  Onze meerwaarde voor de klant is de kostprijs omlaag drijven per volle lading”

Bij de overhandiging van de 1000e Van Hool unit bevestigden Arthur Koutstaal (COO), Pieter Balcaen (CEO) en Marc Lanckriet (Director ECS Technics) hun vertrouwen in Van Hool (en onderstreepten ze de ambitie van de groep met een additionele bestelling van 100 gooseneck chassis’). “De ingeslagen weg is duidelijk, het concept staat, de groep moet vooruit en de samenwerking met Van Hool ondersteunt in deze reeds!”, zo klinkt het bij de heren.

Van Hool is een Belgisch onafhankelijke constructeur van bussen, touringcars en industriële voertuigen. Het bedrijf, opgericht in 1947 is gevestigd in Koningshooikt. Het overgrote deel van de productie is bestemd voor Europa en Amerika. Van Hool telt ruim 4.750 medewerkers wereldwijd waarvan het grootste deel uiteraard in de productievestigingen in Koningshooikt en Bree (België) en in Skopje (Macedonië).

 

EINDE

 

Redacteuren, voor inlichtingen kan u contact opnemen met:

Dirk Snauwaert, Public Relations Manager bij Van Hool,
Bernard Van Hoolstraat 58, 2500 Lier (Koningshooikt), België.
Tel: +32 (0)3 420 22 12; Gsm: +32 (0)499 555 032;
e-mail: dirk.snauwaert@vanhool.be. Website: www.vanhool.be

Pieter Balcaen, CEO bij ECS European Containers,
TransportZone, Karveelstraat 3, 8380 Zeebrugge, België.
Tel: +32 50 50 20 20; Fax: +32 50 50 20 29.
Website : http://www.ecs.be/en