Volvo breidt distributie vanuit Gent fors uit

Het Centrale Distributie Center van de Volvo Group < www.volvogroup.be > in Gent is begonnen met de geplande uitbreiding. De Zweedse directie besliste eerder dat het grootste verdeelcentrum van Volvo-onderdelen wereldwijd nu ook het hele assortiment van Volvo Contruction Equipment zal verdelen. Zo wil de groep zijn kosten van de totale logistieke ketting in Europa aanzienlijk verlagen en de efficiëntie ervan verhogen.

17.000 m2 extra magazijnruimte 

Het Gentse centrale magazijn krijgt 12.000 m2 magazijnoppervlakte en 5.000 m2 shelteroppervlakte extra. Zo kan het de bijkomende onderdelen voor vrachtwagens, bussen, buitenboordmotoren, graafmachines en wielladers verwerken. “Samen met de beslissing om van onze vrachtwagenfabriek de hoogvolumefabriek te maken van Volvo Group Trucks in Europa houdt deze uitbreiding een aanzienlijke investering in”, zegt Johan Kersters, managing director van Volvo Group Belgium.

Focus op de kerntaken

Volvo besliste ook om zich vooral op zijn kerntaken toe te spitsen. Daarom zal de groep zijn terminal- en cross-dockactiviteiten in Zweden, België, Polen en Frankrijk aan externe leveranciers overdragen. Volvo engageert zich wel om zorg te dragen voor de betrokken medewerkers, onder meer met een outsourcingprogramma. De Gentse uitbreiding biedt dan weer nieuwe kansen voor de eigen medewerkers.

Europese reorganisatie over 1 jaar voltooid

Het huidige centrale distributiecentrum voor Volvo Construction Equipment in Zweden wordt omgevormd tot een steunmagazijn. Het Distributie Center in Gent blijft ook het steunmagazijn voor Renault Trucks-onderdelen. Tegen eind 2015 zal de Europese reorganisatie helemaal klaar zijn.