“Volvo Car Gent is here to stay”

20150923  Volvo car is here to stay (picture)

Op 19 en 20 september heeft ons lidbedrijf Volvo Car Gent een groot feest gegeven voor al zijn medewerkers en hun familie. Aanleiding was uiteraard het 50-jarige bestaan van de Belgische productievestiging, waar op 28 juni 1965 (in wat toen nog Volvo Europe heette) de eerste in ons land gebouwde Volvo van de band rolde. Ondertussen staat de teller al op ongeveer 5,6 miljoen in Gent gebouwde auto’s. En het succesverhaal is nog lang niet ten einde.

“Volvo Gent is here to stay”, zo onderstreepte Håkan Samuelsson, president en Chief Executive Officer van Volvo Car Group, tijdens het jubileumfeest. Hij noemde Volvo Car Gent een “important asset” voor de groep, voor welke ook in de toekomst nog een belangrijke rol is weggelegd: “Hier zullen auto’s worden gebouwd die wereldwijd zullen worden geëxporteerd”.

Vanaf 2018-2019 zal Volvo Car Gent hét productiecentrum worden van de opvolgers van de huidige V40, gebaseerd op een nieuw platform waarop ook nog bijkomende modellen zullen ontwikkeld worden.

“Met de nieuwe modellen die we nu al voorbereiden, zitten we goed tot het midden van de jaren twintig,” zegt Eric Van Landeghem, gedelegeerd bestuurder van Volvo Car Gent.

In zijn toespraak ging hij ook dieper in op het grote maatschappelijke belang van een bedrijf als Volvo Car Gent: “94% van onze productie wordt geëxporteerd. Momenteel voeren wij een investeringsprogramma door van ruim 51 miljoen euro voor het moderniseren van de Spuitfabriek. Tegen 2019 zullen alle Spuitrobots er vervangen zijn. En de komende jaren plannen we aanzienlijke investeringen voor het introduceren van het CMA-productieplatform voor de toekomstige generatie compacte Volvo-modellen.” Hij benadrukte dat Volvo Car Gent in die context rekent op een ondernemingsklimaat waarin de industriële sector in ons land verder versterkt wordt. “De voorgestelde maatregelen van de federale regering inzake het verkleinen van de loonkostenhandicap zijn alvast een stap in de goede richting,” aldus dhr. Van Landeghem.