Volvo Gent gaat ook S60 Cross Country bouwen

S60CC_Exterior_Feature_Two_1

Naast de V40 en de S60 rolt dit jaar ook een nieuw model bij Volvo Cars Gent van de band: de S60 Cross Country. Een opsteker voor de Gentse vestiging, die in 2014 de bouw van de populaire XC60 aan de Chinese collega’s moest overlaten.

Geen grote aanpassingen

Woordvoerder Mark De Mey van Volvo Cars Gent zet het nieuws in het juiste perspectief: “We hoeven eigenlijk geen grote aanpassingen te doen om de S60 Cross Country hier te assembleren. We maakten hier namelijk al het basismodel, de S60. Een echte compensatie voor de overdracht van de X60 aan China kan je het dus niet noemen.”

Autosalon Detroit krijgt de primeur

De nieuwe Cross Country werd in januari aan het publiek voorgesteld op het autosalon van Detroit.

“De S60 werd een beetje verhoogd, kreeg meer koetswerkbescherming en werd optioneel met een vierwielaandrijving uitgerust”, zegt Mark De Mey. “De nieuwe SUV krijgt bovendien het koetswerk van een break, maar zal later ook met een heuse koffer verkrijgbaar zijn, zoals de sedan-Volvo’s.”

Ook opvolger V40 voor Gent

In Gent komt dit nieuws bovenop een ander positief bericht. Eerder liet de hoofdzetel aan Volvo Cars Gent al weten dat de fabriek ook de bouw van de opvolger van de V40 onder haar hoede krijgt.