Welke providers bieden elektrisch laden in Nederland aan?

Als elektrische autobezitter heb je een laadpas nodig. Een laadpas gebruik je indien je op openbare plekken je auto gaat opladen. Verschillende providers bieden een laadpas aan. Echter, hoe weet je bij welke provider je het beste kunt zijn? In dit artikel gaan we verder in op de providers die elektrisch laden aanbieden.

De kosten

Iedereen kan begrijpen dat stroom geld kost. Je betaalt als elektrische rijder niet alleen voor die stroom, maar ook voor je laadpas bij een provider. De prijzen kunnen per provider verschillen. Je kunt je laadpas op grond van een vast bedrag per maand afsluiten of flexibele gebruik waarmee je maandelijks de gebruikte kosten + de laadpas in rekening worden gebruikt.

Beste prijs-kwaliteitsverhouding

Het is als beginnend elektrisch rijder zoeken naar een goed prijs kwaliteitsverhouding. Daarom is het verstandig om de providers en hun kosten met elkaar te vergelijken om uit te komen op een juiste prijs kwaliteitsverhouding.

Werkwijze aanbieders

De meeste aanbieders werken met een maandelijkse vast bedrag voor de laadpas. Daarnaast bestaat de optie dat je een variabel bedrag afspreekt. Dat is voordelig als je de laadpas maar een paar keer per maand gaat gebruiken.

De provider factureert aan het einde van de maand de kosten van de laadpas en de kosten voor de verbruikte elektriciteit.

Hieronder vind je een tabel met providers die een laadpas aanbieden. Je kunt verschillende aanbieders met elkaar vergelijken voor een goede prijs kwaliteitsverhouding.

Provider Prijs per maand Extra informatie
Eneco eMobility €3 (incl. BTW) per maand
  • Vaste tarieven. (Laden vanaf €0,22 (incl. BTW) per kWh.
  • Extra goedkoop laden bij Eneco laadpunten.
  • Vaste prijzen per kWh.
Vandebron €3,50 (incl. BTW) per maand
  • Vast laag maandtarief
  • Geen transactiekosten
  • Grote dekking
  • 100% Groen
Justplugin €4 (incl. BTW) per maand.
  • Geen transactiekosten
  • Transparante laadtarieven
  • Maandelijkse factuur, fiscus proof
Movemove €5,95 (excl. BTW) per maand Zakelijke pas. Met deze pas krijg je buiten laden o.a. toegang tot extra diensten zoals Tanken, Parkeren, Openbaar Vervoer (OV), Taxiritten en Autowassen, op rekening.

Flex laadpassen

De bovengenoemde providers zijn enkele providers die er bestaan. Echter bestaan er vele andere, dus het is raadzaam om zelf ook nog meer research te doen naar goede aanbieders. Daarnaast hoef je niet perse te gaan voor een vaste maandelijkse kostenpost. Je kunt er ook voor kiezen om een flex laadpas te nemen. Je betaalt dan per laadmoment een bepaald tarief. Het tarief kan per provider verschillen.